top of page

Waarom je NIET voor video kiest (maar dit wel zou moeten doen)

"Ik heb geen tijd. Ik moet werken, daarom." Wie weet wie deze legendarische woorden uitstprak op de Nederlandse tv, mag het zeggen. Het is een 'slogan' die naadloos aansluit op een situatie die we in ons werk waarschijnlijk allemaal wel kennen: Ik wil het wel doen, maar ik heb er geen tijd voor.


Dit blijkt ook één van de grootste redenen waardoor sommige bedrijven er bewust voor kiezen om (nog) geen video te implementeren in hun marketingstrategie. Geen tijd. Dit blijkt uit onderzoek van Wyzowl, een videoproductiebedrijf voor animatie.


Dit bedrijf onderzocht hoe bedrijven video's inzetten. Een groot deel (91%) van de bedrijven geeft aan al wel bezig te zijn met video's. Dit zijn de drie grootste redenen waarom bedrijven er nog niet mee bezig zijn:


1️⃣ Er is geen tijd voor;

2️⃣ Ik weet niet waar te beginnen;

3️⃣ Ik wil wel, maar mijn afdelingshoofd geeft geen groen licht.


De grootste reden om nog geen video te gebruiken, is dus het gebrek aan tijd. Tweederde van de bedrijven die nog geen gebruik maken van video's, zegt dit wel op de planning te hebben voor 2023.


Boost voor merkbekendheid


Goed om te gaan regelen, want uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 95% van de respondenten aangeeft dat de inzet van video hun merkbekendheid verhoogde. Dat is een goed resultaat! Een gemiste kans om video links te laten liggen, dus.


Plan maken


Wil jij graag video gaan gebruiken, maar vind je het lastig om te bepalen waar je moet beginnen? Plan dan even online call met me in, dan kunnen we samen (vrijblijvend & gratis!) kijken naar hoe video jouw bedrijf een boost kan geven. 🚀
26 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page